aanbod

Kijk voor een overzicht van het totale aanbod in de agenda.

opleidingen en cursussen

Meerjarige Dirigenten-opleiding (MDO)

Brede opleiding van 6 modules verspreid over twee jaar voor koordirigenten die verdieping van hun vaardigheden en kennis zoeken.

 

Het is mogelijk een gratis proefles te nemen.

Basiscursussen

Cursus van tien lessen voor beginnende koordirigenten of ervaren koorzangers koren die de stap naar dirigeren willen maken. Geef je op voor de Basiscursus Koordirectie of de Basiscursus Vocal Pop & Jazz!

 

Het is ook mogelijk een gratis proefles te nemen. 

Oriëntatiecursussen

Zing je in een koor en/of ben je nieuwsgierig hoe het is om een koor te leiden en te dirigeren? Dan kun je in deze cursus in 5 avondlessen kennismaken en erachter komen of het wat voor je is! Geef je op voor de Oriëntatiecursus Koordirectie of de Oriëntatiecursus Vocal Pop & Jazz!


Arrangeercursussen

Leer in vier lessen de beginselen van het arrangeren voor koor! Je krijgt twee keer online en twee keer live les en je gaat ook vooral veel zelf schrijven!


ateliers, masterclasses, praktijkdagen

Ateliers

Weekendaanbod (zaterdag en zondag), soms met voorbereidingsdagen, met uiteenlopende onderwerpen zoals: werken met koor en instrumentaal ensemble of specifiek repertoire. Zin in een korte en intensieve vorm van inspiratie, praktijkervaring en repertoireverkenning? Dan is het atelier perfect voor je!

Masterclasses

Werk met een topensemble en onder leiding van een topdocent aan uitdagend repertoire en verleg je eigen grenzen als koordirigent!

Praktijkdagen

Één dag les  over verschillende onderwerpen, zoals zangtechniek, dirigeertechniek, repetitietechniek en programmeren. 


overig aanbod

Individuele lessen

 

Lessen in uiteenlopende vakken op het gebied van koordirectie,  bijvoorbeeld slagtechniek, repetitietechniek, harmonieleer en arrangeren, evenals organiseren en besturen.

Het Online Dirigentencafé

Samen met ZIMIHC en de Kurt Thomas Cursus organiseert de Dirigentenwerkplaats Utrecht elke 6 weken een digitaal dirigentencafé. Daar deel je met vakgenoten ervaringen uit je praktijk en bespreek je de kansen en ook uitdagingen van je werk en beroep.