BASISCURSUS VOCAL pop & jazz

Wat is de Basiscursus Vocal Pop & Jazz (10 lesdagen )

Leid je al een vocal group of popkoor en wil je je vaardigheden verder aanscherpen en inspiratie opdoen? Dan is deze Basiscursus Vocal Pop & Jazz echt iets voor jou!

 

Wat moet je al kunnen?

We gaan er vanuit dat je als dirigent al enige dirigeerervaring hebt en zelf een koor leidt of hebt geleid.  Je hebt ook enige theoretische basiskennis.

 

Wat is de inhoud?

Je krijgt les in repeteren, dirigeertechniek, arrangeren, zangles en we besteden tijd aan gehoortraining en theorie. Voor de theorie gaan we er vanuit dat je dat grotendeels zelfstandig thuis kunt doen zodat we in de lessen zoveel mogelijk praktisch bezig kunnen zijn.

 

Daarnaast gaan we aan de slag met feedbackgroepen. Vanuit het idee dat je veel van je medecursisten kunt leren en het op een goede manier feedback kunnen geven belangrijk is voor het dirigentschap, analyseren we opnames van eigen repetities en geven daarop feedback. Uiteraard bieden we daarin structuur aan en wordt je begeleid door de docent.

 

Hoe vaak?

Wekelijks bijeenkomsten op vrijdag van 10.00-14.00 uur gedurende 9 weken en met een afsluitend weekend waarin je veel werkt met een practicumkoor! We sluiten dit weekend af met een kort concertje voor vrienden en familie. 

De cursus start in januari 2021 en rondt af in april. 

 

Niveau 

Om een goed beeld te krijgen van wat je allemaal wilt komen leren en wat je al kunt, nemen we audities af. Daarin luisteren we ook naar hoe je zingt en kijken we hoe je dirigeert. De audities vinden plaats in januari en hier vind je hoe je daar op voor kunt bereiden.  

 

Toetsing en certificaat

Het eindniveau van de cursus sluit aan bij het beginniveau van de opleiding Dirigent Licht Vocaal. Dus als je wilt, kun je je daarvoor aanmelden! De cursus wordt afgesloten met een toets in het slotweekend en als je dat met goed gevolg hebt afgerond ontvang je een certificaat van de cursus.

 

De cursus is een samenwerking van korenorganisatie BALK en de Dirigentenwerkplaats Utrecht


praktische informatie

Startmoment 5 februari 2021 
Lesdagen 8 opeenvolgende vrijdagen, behalve schoolvakanties, afsluitend weekend 10/11 april
Tijd 10.00-14.00 uur, weekend 10/11 april beide dagen 10.00-17.00 uur
Locatie Domplein 4, Utrecht
Docenten Ruben Smits en Juliette Dumoré 
Kosten* € 495,- / € 350,- studenten & dirigenten of zangers van koren die zijn aangesloten bij BALK
Toelatingstest 22 of 29 januari 2021
Kosten toelatingstest € 30,-
Inschrijven klik hier

* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan zijn scholingskosten fiscaal aftrekbaar.


Toelatingstest

De inhoud van de toelatingstest wordt z.s.m. bekend gemaakt.

 

Mail voor meer informatie.