BASISCURSUS VOCAL pop & jazz

Wat is de Basiscursus Vocal Pop & Jazz (10 lesdagen )

In tien lesdagen (8 vrijdagen en 1 weekend) krijg je van twee docenten les in de vele onderdelen van het dirigeren van vocal pop & jazz.  Iedere les leid jij het koor en krijg je feedback. Het laatste weekend is er ook een practicumkoor, zodat je echt vlieguren maakt. Je wordt dan ook op alle vlakken uitgedaagd om je eigen grenzen te verleggen.

 

Voor wie is die cursus?

- Ben je al dirigent van een popkoor of vocal group en heb je ambities om daar verder mee te komen?

- Neem je als repetitor of als pianist wel eens een deel van de repetitie over en wil je in de toekomst een groep gaan leiden?

- Of ben je een bedreven en gemotiveerde koorzanger met ambities om niet alleen ín maar ook vóór het koor te staan?

Dan is de Basiscursus Vocal Jazz & Pop dè juiste cursus voor je!  

 

Wat is de inhoud?

In deze cursus krijg je een breed pakket van vaardigheden mee. Zo komen onder andere slagtechniek, repetitietechniek, muziektheorie, groove, sound & blend en zangtechniek (combinatie van CVT en EVTS) aan bod. Voor de theorie gaan we er vanuit dat je dat grotendeels zelfstandig thuis kunt doen zodat we in de lessen vooral praktisch bezig kunnen zijn.

 

Daarnaast ga je ook buiten de lessen in groepjes aan de slag. Door middel van video's die je tijdens jouw koorrepetitie opneemt, ga je elkaar in kleine groepjes feedback geven. Uiteraard bieden we daarin structuur aan en word je begeleid door de docenten.

 

Hoe vaak?

Acht wekelijkse bijeenkomsten op vrijdag van 10.00-14.00 uur en met een afsluitend weekend waarin je veel werkt met een echt practicumkoor! Als de situatie het toelaat, sluiten we dit weekend en daarmee de cursus af met een korte presentatie voor vrienden en familie. 

De cursus start op 5 februari 2021. 

 

Niveau 

Om een goed beeld te krijgen van wat je allemaal wilt komen leren en wat je al kunt, plannen we online een kennismakingsgesprek. Als voorbereiding daarop vragen we je een solo op te nemen zodat we een beeld krijgen van jouw zangstem. Tijdens de kennismaking luisteren we naar hoe je zingt en kijken we hoe je beweegt en dirigeert. Ook wordt je theoretische kennis kort getoetst en doen we enkele oefeningen met je.

De toelatingen vinden plaats op 15 en 22 januari 2021.

 

Toetsing en certificaat

Het eindniveau van de cursus sluit aan bij het beginniveau van de opleiding Dirigent Licht Vocaal. Dus als je wilt, kun je je na de Basiscursus Vocal Pop & Jazz daarvoor aanmelden! De cursus wordt afgesloten met een examen in het slotweekend en als je dat met goed gevolg hebt afgerond, ontvang je een certificaat van de cursus.

 

De cursus is een samenwerking van korenorganisatie BALK en de Dirigentenwerkplaats Utrecht


praktische informatie

Startmoment 5 februari 2021 
Lesdagen

Vrijdagen 5/2, 12/2, 19/2, 5/3, 12/3, 19/3, 26/3 en 2/4

En een afsluitend weekend: 10 & 11 april

Tijd 10.00-14.00 uur, weekend 10/11 april beide dagen 10.00-17.00 uur
Locatie Domplein 4, Utrecht
Docenten Ruben Smits en Juliette Dumoré 
Kosten* € 495,- / € 350,- studenten & dirigenten of zangers van koren die zijn aangesloten bij BALK
Toelatingstest 15 en 22 januari 2021
Kosten toelatingstest € 30,-
Inschrijven klik hier

* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan zijn scholingskosten fiscaal aftrekbaar.


Toelatingstest

De inhoud van de toelatingstest wordt z.s.m. bekend gemaakt.

 

Mail voor meer informatie.