MASTERCLASSES 2020/2021

Een masterclass is een praktijkdag waarbij je de beschikking hebt over een topensemble en les krijgt van een top-dirigent/docent, ook uit het buitenland. De masterclasses van de Dirigentenwerkplaats Utrecht zijn bedoeld voor professionele koordirigenten, studenten koordirectie, afgestudeerden Applicatieopleiding of ambitieuze dirigenten van vergelijkbaar niveau.

In het najaar van 2021 organiseert de Dirigentenwerkplaats Utrecht maar liefst twee masterclasses met twee Utrechtse jonge topensembles en hun dirigenten: Dekoor – close harmony o.l.v. Christoph Mac-Carty en de Utrechtse Studenten Cantorij o.l.v. Fokko Oldenhuis. Een unieke gelegenheid voor elke dirigent met ambities te ervaren hoe het is om met een flexibel, snel en goed getraind ensemble te werken. Wat zijn de onderwerpen, wat is de benadering om het nog beter te laten klinken? Hoe gebruik je dirigeergebaar en mimiek, hoe breng je je muzikale voorstelling over?

 

Je kunt ook als toehoorder opgeven bij de masterclasses; dan wordt de bladmuziek je vooraf als pdf toegestuurd. 


UTRECHTSE STUDENTEN CANTORIJ – Fokko Oldenhuis

De Utrechtse Studenten Cantorij is één van de beste studentenkoren die Nederland kent. Met een breed repertoire, veel ervaring met optredens op diverse (ook internationale) podia en een hechte groep zangers vormt het een ideaal ensemble voor de masterclass! En met Fokko Oldenhuis als de ‘master’ is een leerzame, praktische en interessante ‘class’ gegarandeerd! 

Zie verder: https://uscantorij.nl/web/over-ons

Repertoire

Francis Poulenc uit Quatre motets pour le temps de Noël

- Quem vidistis pastores

- Hodie Christus natus est

Olivier Messiaen uit Cinq Rechants

- Ma première fois

Frank Martin, uit Mis voor dubbelkoor

- Kyrie

Budi Susanto Folksong from Banyuwangi (Java)

- Luk luk lumbu

Orlando di Lasso 

- Miserere mei

Francis Poulenc uit Sept Chansons

- La blanche neige

- A peine défigurée

Data & tijden

wordt verplaatst naar het najaar 2021

Locatie Utrecht, Domplein 4
Prijs € 195 (studenten € 140); toehoorders € 25 
Voertaal Nederlands, maar evt. ook Engels
Inschrijven Klik hier

*Repertoire: kies uit het repertoire minimaal 3 stukken die je wilt voorbereiden; geef dat aan op het inschrijfformulier 

 

De masterclass is een samenwerkingsactiviteit van de Utrechtse Studenten Cantorij en de Dirigentenwerkplaats Utrecht. Voor vragen en suggesties: mail met info@dirigentenwerkplaats.nl


DEKOOR CLOSE HARMONY - Christoph Mac-Carty

Dekoor staat aan de top van de a capella koren lichte muziek in Nederland. Het koor is te beluisteren op de meest uiteenlopende podia en won heel wat prijzen in binnen- en buitenland. Door het brede repertoire en de flexibiliteit van de jonge zangers, door de expertise en ervaring van ‘master’ Christoph Mac-Carty wordt deze masterclass een niet te missen ervaring voor iedere vocal leader met ambitie! 

Zie verder: https://www.dekoor.nl/#onsverhaal

Repertoire

 

n.t.b.
Data & tijden

wordt verplaatst naar het najaar 2021

Locatie Utrecht, Domplein 4
Prijs € 195 (studenten € 140); toehoorders € 25 
Voertaal Nederlands, maar evt. ook Engels
Inschrijven Klik hier

De masterclass is een samenwerkingsactiviteit van Dekoor en de Dirigentenwerkplaats Utrecht.

 

Voor vragen en suggesties: mail met info@dirigentenwerkplaats.nl