ORIËNTATIECURSUS koorleider

Wat is de Oriëntatiecursus Koorleider (5 lesavonden)

Zing je in een koor of ensemble en/of ben je nieuwsgierig hoe het is om een koor te leiden en te dirigeren? Dan kun je in deze cursus in 5 lessen kennismaken en erachter komen of het wat voor je is! Dat doe je samen met anderen in een groep met wie je ook het ensemble vormt op een centrale plek in Nederland: onder de Dom in Utrecht!

 

Wat moet je al kunnen?

Niets! Nou ja, we gaan er vanuit dat je als koorzanger zelfstandig kunt zingen en het is wel handig als je noten kunt lezen, maar verder is het een open kennismaking waarin je veel aan het zingen en dirigeren gaat.  

 

Wat is de inhoud?

Je krijgt inzicht in wat een dirigent eigenlijk allemaal doet, wat zangers nodig hebben om goed samen te zingen en hoe een dirigent verschillende onderwerpen voortdurend combineert. En wat het voor voorbereiding vergt als je een muziekstuk wilt gaan dirigeren. We gaan uit van een paar leuke koorwerken uit verschillende stijlen, begeleid maar ook a cappella. Kortom: een behoorlijk complete ervaring  voor je! De laatste les zorgen we dat we dat er een  goed zingend ensemble is waarmee je je eerste kennismaking mooi kunt afronden!

 

Vervolg 

En als je de smaak te pakken hebt gekregen kun je je opgeven voor bijvoorbeeld de Kurt Thomascursus in juli of een van de Basiscursussen de Dirigentenwerkplaats!


praktische informatie

Startmoment 27 september
Lesdagen Maandag 27/9, 4/10, 11/10; 25/10 en 1/11 (afsluiting)
Tijd 19.30-21.30 uur
Locatie Domplein 4, Utrecht
Docenten Hans Noijens en Ruben Smits
Kosten* € 120,- / € 80,- studenten
Inschrijven klik hier

Mail voor meer informatie.

Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus dan zijn scholingskosten fiscaal aftrekbaar.