Inspiratiedag programmeren en repertoire

VOOR REPERTOIRECOMMISSIES EN DIRIGENTEN

Repertoire- en muziekcommissies: kom met z’n tweeën of neem je dirigent mee! Dirigent: neem een lid uit je muziekcommissie mee! Twee voor de prijs van één: € 85! 

 

Veel koren hebben een repertoirecommissie die meedenkt  en soms ook besluit over het uit te voeren repertoire. Want hoewel de dirigent gezien kan worden als de expert met ruime kennis van zaken, moet zijn of haar muziekkeuze natuurlijk aansluiten bij de mogelijkheden, de ambities en de ‘kleur’ van het koor. Of, wanneer het koor kiest voor een andere kleur of koers, dan moet de dirigent daarin kunnen adviseren en meebewegen. 

 

Op deze dag bieden we handreikingen voor goede en passende en onderscheidende programmering en maak je al zingend kennis met allerlei leuk en interessant repertoire!

 

Hoe bepaal je nu wat goed en geschikt repertoire is voor het koor? Dat zowel aantrekkelijk, haalbaar als uitdagend is? Wat kan het koor wel, en wat nog niet? Wat is het doel van programmeren eigenlijk? Om fantastische repetities te hebben, om  beter te worden, om meer publiek te trekken of om nieuwe leden te ‘verleiden’? 

 

Werksessie 1

Aan de hand van een aantal parameters maken we een ‘scan’ van het koor; die helpt om doelgericht te kunnen programmeren en bepaalde facetten van je koor te versterken.

 

Werksessie 2

Wat zijn nu voor goede programma’s? Voor een optreden van 20 minuten in een festival? Voor een uitvoering samen met andere koren? Voor een avondvullend programma? Voor een flashmob in het winkelcentrum? Elke situatie vraagt weer om andere ingrediënten, een andere opbouw en volgorde. We bieden handvaten voor het samenstellen van ene goed programma.  

 

In de zingsessies staat de koormuziek van Nederlandse makers centraal. Maak kennis met Nederlandse componisten, arrangeurs en uitgeverijen van voor jouw koor geschikte muziek, zing de muziek met ons door en doe inspiratie op. Speciaal voor deze dag stellen we een bundel samen van zo’n twaalf composities en arrangementen. Daarnaast verschaffen we je een handig overzicht van uitgeverijen en websites waar je geschikt repertoire kunt vinden.

 

Dagprogramma:

• 10.00u Welkom en zangsessie 1

• 11.00u Koffie

• 11.15u Werksessies 1 

• 12.30u Lunch

• 13.30u Zangsessie 2

• 14.30u Pauze

• 14.45u Werksessies 2

• 16.00u Einde en netwerkborrel


Datum en tijd

Zaterdag 21 november 10.00-16.00 uur 

Locatie Utrecht, Domplein 4
Prijs € 85 (hetzelfde voor één of twee personen, geef aan op inschrijfformulier)
Inschrijven Klik hier