voice & physique

panda van proosdij

Speciaal voor De Dirigentenwerkplaats Utrecht heeft Panda van Proosdij een online atelier samengesteld. Het pakket bestaat uit

  1. 4 online workshops Voice & Physique
  2. Het boek Voice & Physique
  3. Een playlist met oefeningen (ook voor zangers) om thuis te kunnen doen
  4. De mogelijkheid om gemiste workshops als opname te ontvangen

Dat online aanbod is in de huidige tijd van beperkingen natuurlijk een welkome bron van inspiratie voor dirigenten en koorleiders en biedt materiaal om online aan de slag te gaan met je zangers. Maar je kunt er natuurlijk ook straks, als we weer bij elkaar mogen komen om te zingen, gebruik van maken!   

 

Met de oefeningen van Panda kun je als dirigent direct aan de slag in je volgende (online) repetitie. Een kwartier fysieke opwarming houdt de zangers fit en geeft ze energie. Panda legt in de workshops het 'hoe' en 'waarom' van haar oefeningen uit vanuit haar methode. Ze werken voor dirigenten in alle stijlen en genres, in elke situatie, of je zangers nu uit het hoofd zingen of met een zware map in hun armen staat. 

 

Inhoud “Voice & Physique”

In het atelier “Voice & Physique” ontdek je hoe de stem ondersteund kan worden met een goed fysiek bewustzijn, wat bijdraagt aan de kwaliteit van zingen. Naast het creëren van een gezonde basishouding bevat deze methode oefeningen die het niveau van drie met elkaar verbonden elementen verhogen: energie, concentratie en focus. Je krijgt praktische tools aangereikt voor een beter vocaal en muzikaal resultaat en spelvormen die je meteen in je volgende repetitie kunt uitproberen. 

 

De vier workshops: 

  1. Fysieke opwarmingsoefeningen, ademoefeningen en energizers
  2. Gezonde basishouding, zangoefeningen met ondersteunende bewegingen, focus/concentratie en energie oefeningen.
  3. Focus, concentratie, energie oefeningen, ondersteunende bewegingen voor muzikale dynamiek, zuiverheid, frasering.
  4. Duo oefeningen voor gezonde basishouding, muzikale dynamiek, vocale frasering en toepassen van formaties, transities voor concerten.

Over Panda van Proosdij

Panda heeft de filosofie 'Voice & Physique' ontwikkeld. Deze filosofie draait om het ondersteunen van de stem door het creëren van een goed fysiek bewustzijn en door beweging die muzikaal en vocaal ondersteunt. In april 2014 is haar boek Voice & Physique' gepubliceerd en in 2019 haar 2e boek ‘Choireography’.

 

Panda geeft masterclasses en workshops 'Voice & Physique' aan koren, dirigenten en instrumentalisten in binnen – en buitenland. Ze begeleidde als bewegingscoach en regisseur vanuit haar methode van 2006 to 2016 regelmatig het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor en het Nationaal Kinderkoor o.l.v. Wilma ten Wolde.  Met het Aarhus Pigekor en dirigente Helle Høyer Vedel (DK) werd ze in 2014 wereldkampioen met een programma waar ze de choireography voor had gemaakt (The World Choir Games, Riga). In 2018 namen ze voor de 2e keer de wereldtitel in de categorie ‘Female Choir’ mee naar huis tijdens de World Choir Games in Pretoria, Zuid Afrika.

Als docent/workshopleider (specialisatie musical + Voice & Physique) is Panda betrokken bij diverse Europese festivals zoals o.a. Europa Cantat, AMJ Eurotreff en Choralies.

 


Data

13 mei, 20 mei, 27 mei en 3 juni

Tijd 10.30u - 12.00u
Docent Panda van Proosdij
Locatie Online m.b.v. het programma Zoom
Prijs € 79,99 (€ 97,50 inclusief boek Voice & Physique)
Inschrijven Klik hier

Voor vragen en suggesties: mail met info@dirigentenwerkplaats.nl