Webinar Claudio Monteverdi

DE MARIAVESPERS, EMOTIE EN DEVOTIE IN ÉÉN

Webinar met Nico van der Meel

Hoe integreer je als componist je nieuwe en revolutionaire muzikale ideeën en inzichten in een bestaande, conservatieve traditie? Hoe hou je tegelijkertijd de Paus in Rome te vriend en krijg je een contract van de Doge in Venetië voor de muziek in de San Marco?

 

In de Mariavespers brengt Monteverdi op een geniale en slimme manier de kerkelijke muziek en de wereldlijke muziek bij elkaar, met het gregoriaans als ruggengraat. Motet (oud) en madrigaal (nieuw) worden omgetoverd tot een nieuwe wereld van pracht en praal, een glamour die goed past bij het Venetië rond 1600. 

 

Nico van der Meel, veelzijdig dirigent en zanger, kent de Italiaanse ‘oude muziek’ als zijn eigen broekzak. Hij neemt je mee in de wereld van Monteverdi in het Italië tussen 1550 en 1610 en gidst je door dit hoogtepunt van Venetiaanse Mariaverering. In twee webinars duik je in de muzikale rijkdom, leer je de hand van de meester herkennen en krijg je ideeën aangereikt voor de vele keuzes die een uitvoerder van dit muziekwerk te maken heeft. Je gaat luisteren naar opnames met enkele extreme keuzes en Nico geeft antwoorden op al je vragen. Kortom: niet te missen!


Datum

nader te bepalen

Tijd nader te bepalen
Locatie Online (Zoom)
Prijs € 15 per sessie
Inschrijven Klik hier