Basiscursus koordirectie

Wat is de Basiscursus Koordirectie (10 lesdagen )

Zoek je een laagdrempelige, maar serieuze cursus om kennis te maken met de basis van het dirigeren? Dan is de Basiscursus echt iets voor jou.

 

In de Basiscursus leer je met toegankelijk en gevarieerd koorrepertoire de beginselen van dirigeer- en repetitietechniek, muziektheorie en solfège.

 

De Basiscursus is bedoeld voor de beginnende koordirigent. Ruben Smits en Lara Diamand geven je in 10 lesweken een mooie basis voor dirigeertechniek, repetitietechniek, muziektheorie en solfège. Er wordt gebruik gemaakt van het Werkboek Basiscursus Koordirectie, geschreven door Wilko Brouwers (zelf aan te schaffen). Je sluit de cursus af met een certificaat van deelname. 

"Het afgelopen half jaar heb ik met veel plezier Basiscursus Koordirectie I gedaan. We kregen les van 2 topdocenten! Het enthousiasme van Ruben werkt aanstekelijk. Hier wil je naar luisteren en van leren! Dus, als je wil ontdekken of dirigeren iets voor jou is, dan kan ik je deze cursus zeker aanbevelen!" 

- Daniëlle Rinsma, Basiscursus Koordirectie I 2019


praktische informatie

Startmoment 24 september
Lesdagen 10 opeenvolgende vrijdagen, behalve schoolvakanties
Tijd 10.00-14.00 uur
Locatie Domplein 4, Utrecht
Docenten Dennis Broeders, Hans Noijens en Lara Diamand
Kosten per semester* € 450,- 
Lesmateriaal Basiscursus Koordirectie Werkboek, zelf aan te schaffen vóór de eerste les. Ook ontvang je een aanvullende reader van de hoofddocent.
Toelatingstest 10 en 17 september
Kosten toelatingstest € 30,-
Inschrijven klik hier

* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan zijn scholingskosten fiscaal aftrekbaar.


Toelatingstest

Toelatingseisen: tijdens de toelatingstest zing je een zelf gekozen en voorbereid lied. We luisteren naar je muzikaliteit en de ontwikkelbaarheid van de stem. We kijken naar je muziektheoretische kennis, muzikaal gehoor en je bewegingsaanleg, alles oriënterend om te bekijken hoe we je in de Basiscursus zo goed mogelijk kunnen bedienen.

 

Mail voor meer informatie.