Basiscursus koordirectie

Wat is de Basiscursus Koordirectie (2 semesters van 10 lesdagen )

Zoek je een laagdrempelige, maar serieuze cursus om kennis te maken met de basis van het dirigeren? Dan is de Basiscursus echt iets voor jou.

 

De Basiscursus is een oriënterende cursus in twee delen: Basiscursus I en Basiscursus II. In de Basiscursus leer je met toegankelijk en gevarieerd koorrepertoire de beginselen van dirigeer- en repetitietechniek, muziektheorie en solfège. In de laatste lessen ga je tevens werken met een practicumkoor. 

 

De Basiscursus is bedoeld voor beginnende koordirigenten en voor koorzangers die graag willen leren dirigeren. Ruben Smits en Lara Diamand geven je in 10 lesweken een mooie basis voor dirigeertechniek, repetitietechniek, muziektheorie en solfège. Er wordt gebruik gemaakt van het Werkboek Basiscursus Koordirectie, geschreven door Wilko Brouwers (zelf aan te schaffen). Je sluit de cursus af met een certificaat van deelname.

 

Basiscursus I loopt van september 2019 tot januari 2020 en bestaat uit 10 lessen. Op 11 oktober, 1 15 en 29 november komt ook Lara Diamand lesgeven. Aansluitend is het mogelijk om verder te gaan met Basiscursus II van eveneens 10 lessen, die loopt van januari 2020 tot april 2020. 

 

Het is tevens mogelijk om in januari 2020 met Basiscursus I te starten. 


praktische informatie

Startmomenten Vrijdag 27 september 2019 (Basiscursus I)
Vrijdag 10 januari (Basiscursus I en Basiscursus II)
Lesdagen Vanaf 27 september elke vrijdag, m.u.v. 25 oktober (herfstvakantie)
Tijd 10.00-15.00 uur
Locatie Domplein, Utrecht
Docenten Ruben Smits en Lara Diamand
Kosten per semester* € 450,- 
Lesmateriaal Basiscursus Koordirectie Werkboek, zelf aan te schaffen vóór de eerste les
Toelatingstest  Vrijdag 6 en 13 september 2019
Kosten toelatingstest € 30,-
Inschrijven klik hier

* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan zijn scholingskosten fiscaal aftrekbaar.


Toelatingstest

Toelatingseisen: tijdens de toelatingstest zingt de kandidaat een zelf gekozen en voorbereid lied. Er wordt geluisterd naar de muzikaliteit en de ontwikkelbaarheid van de stem. Het toetsen van de muziektheoretische kennis, muzikaal gehoor en bewegingsaanleg is oriënterend. De Basiscursus begint op alle terreinen bij het begin.

 

Mail voor meer informatie.