Basiscursus koordirectie

Wat is de Basiscursus Koordirectie (2 semesters van 10 lesdagen )

Zoek je een laagdrempelige, maar serieuze cursus om kennis te maken met de basis van het dirigeren? Dan is de Basiscursus echt iets voor jou.

 

De Basiscursus is een oriënterende cursus in twee delen: Basiscursus I en Basiscursus II. In de Basiscursus leer je met toegankelijk en gevarieerd koorrepertoire de beginselen van dirigeer- en repetitietechniek, muziektheorie en solfège. In de laatste lessen ga je tevens werken met een practicumkoor. 

 

De Basiscursus is bedoeld voor beginnende koordirigenten en voor koorzangers die graag willen leren dirigeren. Ruben Smits en Lara Diamand geven je in 10 lesweken een mooie basis voor dirigeertechniek, repetitietechniek, muziektheorie en solfège. Er wordt gebruik gemaakt van het Werkboek Basiscursus Koordirectie, geschreven door Wilko Brouwers (zelf aan te schaffen). Je sluit de cursus af met een certificaat van deelname.

 

Basiscursus I loopt van januari 2020 tot april 2020 en bestaat uit 10 lessen. De lessen worden gecombineerd met de cursisten Basiscursus II.

"Het afgelopen half jaar heb ik met veel plezier Basiscursus Koordirectie I gedaan. We kregen les van 2 top docenten! Het enthousiasme van Ruben werkt aanstekelijk. Hier wil je naar luisteren en van leren! De strenge doch rechtvaardige (en ook lieve) blik van Lara zorgt dat je kritisch naar jezelf blijft kijken. Ik heb echt veel geleerd tijdens de lessen en we hebben ook vreselijk met elkaar gelachen. 

Dus, als je wil ontdekken of dirigeren iets voor jou is, dan kan ik je deze cursus zeker aanbevelen!" 

- Daniëlle Rinsma, Basiscursus Koordirectie I 2019


praktische informatie

Startmoment Vrijdag 10 januari (Basiscursus I en Basiscursus II)
Lesdagen 10 januari tot 20 maart elke vrijdag, m.u.v. 28 februari
Tijd 10.00-15.00 uur
Locatie Domplein 4, Utrecht
Docenten Ruben Smits en Lara Diamand
Kosten per semester* € 450,- 
Lesmateriaal Basiscursus Koordirectie Werkboek, zelf aan te schaffen vóór de eerste les
Toelatingstest  Vrijdag 10 januari
Kosten toelatingstest € 30,-
Inschrijven klik hier

* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan zijn scholingskosten fiscaal aftrekbaar.


Toelatingstest

Toelatingseisen: tijdens de toelatingstest zingt de kandidaat een zelf gekozen en voorbereid lied. Er wordt geluisterd naar de muzikaliteit en de ontwikkelbaarheid van de stem. Het toetsen van de muziektheoretische kennis, muzikaal gehoor en bewegingsaanleg is oriënterend. De Basiscursus begint op alle terreinen bij het begin.

 

Mail voor meer informatie.