community of practice

Wat is een Community of Practice (COP)

Een CoP is een groep van professionals die met elkaar leert en ontwikkelt en zelf bepaalt wat er geleerd wordt en hoe dat gebeurt. Ze doen dit niet zomaar en vrijblijvend, maar vanuit een wederzijdse betrokkenheid bij hun praktijk en bij elkaar.  

 

In het voorjaar van 2020 start De Dirigentenwerkplaats i.s.m. Koornetwerk Nederland een Community of Practice (CoP) voor koordirigenten en koorleiders. Maar we willen iets anders dan een enkele inspiratie of uitwisselingsbijeenkomst. Voor het creëren van gezamenlijkheid is meer tijd nodig en daarom plannen we drie bijeenkomsten in Utrecht, op nog nader te bepalen data.  In de bijeenkomsten van de Community of Practice is ruimte voor je individuele (ontwikkel)vraag en we gaan ook op zoek naar gedeelde uitdagingen: bijvoorbeeld over een toolkit werkvormen (dirigent centraal) of “hoe maak ik van mijn koorzangers betere musici” (zangers centraal), en “hoe kom ik tot een verrijkende samenwerking” (koor centraal).

 

Wat we vragen

Voor een goede Community of Practice is het belangrijk dat iedere deelnemer kan putten uit een rijke praktijkervaring en bereid is om die ervaring te delen. Daarbij ben je als deelnemer in de CoP bereid om tijd te steken in de vormgeving van alledrie de bijeenkomsten en om tussentijds via een digitaal platform ervaring uit te wisselen.

 

Wat we bieden

We bieden een inspirerende leer- en netwerkomgeving waarin je je kunt ontwikkelen en waarin je samen met collega’s die omgeving zelf vormgeeft. We gaan uit van een groep van max. 10 à 15 personen. We faciliteren en begeleiden de bijeenkomsten en geven in elk geval invulling aan de startbijeenkomst. De agenda’s van bijeenkomst 2 en 3 stellen we met elkaar op.  


praktische informatie

Data Op woensdagen: 20 november 2019, 22 januari 2020, 25 maart 2020
Tijd 10.00-13.00 uur
Locatie Domplein 4, Utrecht
Begeleider Hans Noijens
Kosten €80 (totaal voor alledrie de bijeenkomsten)

Meld je hier aan voor de Community of Practice van De Dirigentenwerkplaats Utrecht!