community of practice

Wat is een Community of Practice (COP)

In de Community of Practice is er ruimte voor elke uitdaging of dilemma die je tegenkomt in je praktijk als dirigent. Het kan gaan er bijvoorbeeld gaan over interpersoonlijke kwesties, over zakelijke onderwerpen of over inhoudelijke onderwerpen. Alles waar je graag eens met collega’s over wilt sparren en uitwisselen, kan aan bod komen tijdens de bijeenkomsten van de CoP.

 

Om een goede start te maken, inventariseren we voorafgaand aan de eerste bijeenkomst van 20 november bij de deelnemers wat de onderwerpen zijn die geagendeerd moeten worden. 

Daarnaast zullen we het ook hebben over de verschillende rollen en taken van de dirigent die je soms tegen wil en dank inneemt. Dit ook in het licht van de honorering die koren bieden aan een dirigent en waarin vaak lang niet alle taken zijn gedekt. Het is een onderwerp waar vele dirigenten nog wel mee worstelen.

Het sluit ook goed aan bij het traject dat Koornetwerk Nederland en LKCA zijn gestart met de herziening van de adviestarieven voor koordirigenten en dat in 2020 zijn beslag moet krijgen.  

 

Wat we bieden

We bieden een inspirerende leer- en netwerkomgeving waarin je je kunt ontwikkelen en waarin je samen met collega’s die omgeving zelf vormgeeft. We gaan uit van een groep van max. 10 personen. We faciliteren en begeleiden de bijeenkomsten en geven in elk geval invulling aan de startbijeenkomst. De agenda’s van bijeenkomst 2 en 3 stellen we met elkaar op.


praktische informatie

Data Op woensdagen: 20 november 2019, 22 januari 2020, 25 maart 2020
Tijd 10.00-13.00 uur
Locatie Domplein 4, Utrecht
Begeleider Hans Noijens
Kosten €80 (totaal voor alledrie de bijeenkomsten)

Meld je hier aan voor de Community of Practice van De Dirigentenwerkplaats Utrecht!