Canons en Choireography

pANDA VAN PROOSDIJ

Dè manier om via ZOOM toch meerstemmig te zingen is door een canon met je koor of groep te zingen, zo stelt Panda van Proosdij. 

Volg nu een workshop in het aanleren van canons met behulp van beweging en overtuig je er zelf van hoe iets eenvoudigs als een canon, tòch alle zintuigen stimuleert. En daarnaast fysieke en mentale fitheid oplevert en tot prachtige resultaten leidt! 

 

Ondersteunende bewegingen zorgen voor een sterkere dynamiek, duidelijkere pitch en soepele frasering. De samenhang van de stemmen komt ook visueel tot uiting wat een extra ‘uplifting’ gevoel geeft gezamenlijkheid, juist ook online! Zing de aankomende periode ook eens canons met je koor en ontdek hoe beweging en lijfelijk zingen je zangers positief kan beïnvloeden: het houdt hen gezond en betrokken.

 

Je kunt op vrijdag 20 of maandag 23 november meedoen aan de eerste sessie; de 2e sessie is dan voor iedereen op maandag 30 november.  

 

Ben je nieuwsgierig naar de methode waarmee Panda de canons benadert en wil je dat samen met collega’s je eigen maken, meld je dan aan voor deze korte online-cursus en laat je inspireren. Als geen ander weet Panda van een online-sessie een gezamenlijke belevenis te maken! 

Als je wilt kun je vooraf een canon aanleveren die Panda van Choireography zal voorzien tijdens de twee sessies, dit kun je aangeven op je inschrijfformulier. 

 

Helbling Publishing en Panda zullen zomer 2021 een nieuw product lanceren: Choireography for Canons, 18 nieuwe canons gecomponeerd door 6 jonge, talentvolle componisten wereldwijd in diverse moeilijkheidsgraad, tempi en talen. Deze workshop bij de Dirigentenwerkplaats is een opmaat naar het stimuleren van het aanleren van canons middels beweging. 

Meer informatie over Panda en de boeken die heeft geschreven over haar werkwijze is te vinden op haar website.


Data

20 of 23 november, en 30 november

Tijd 10.00-11.30 uur
Locatie Zoom
Kosten* € 49,95*
Inschrijven Klik hier

* Misschien is jouw koor wel bereid om deze bijscholing geheel of gedeeltelijk voor je te betalen? Ben je beroepsmusicus, dan zijn scholingskosten fiscaal aftrekbaar.


Voor vragen en suggesties: mail met info@dirigentenwerkplaats.nl