Hans Noijens studeerde koordirectie bij Cees Rotteveel aan het Brabants Conservatorium, piano aan het Conservatorium in Maastricht en Muziekwetenschappen in Utrecht. Na het behalen van het diploma UM Koordirectie studeerde hij een half jaar bij Eric Ericson in Stockholm. Daarna volgde hij cursussen bij Frieder Bernius, Daniel Reuss en Jos van Veldhoven en zong bij ensembles als Currende (Brussel), Cappella Amsterdam en de Nederlandse Bachvereniging. Een tijd lang werkte hij bij de NPS als programmasamensteller voor Radio 4. 

 

Momenteel werkt Hans als projectleider amateurkunst bij het LKCA, het landelijk kennisinstituut voor cultuureducatie en amateurkunst in Utrecht waar hij zich vooral  bezighoudt met verenigingsondersteuning en professionaliseringstrajecten. 

 

Hij schreef mee aan de leerplannen voor de MDO, de Applicatie-opleiding koordirectie en de opleiding Dirigent Licht Vocaal. Als docent koordirectie is hij al jaren verbonden aan de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO) en voor die opleiding schreef hij samen met collega Fokko Oldenhuis Doen & laten, een praktische handleiding over repetitietechniek. Van het Handboek van de Koormuziek, een boek over de geschiedenis en ontwikkelingen van de koormuziek uit 2012, was hij de redacteur.

 

Naast kleinkoor Caprice uit Ermelo, dirigeert hij kamerkoor Lingua Musica uit Leiden en projectkoor La Rosa uit Utrecht.