summer school 2020

De Summer School biedt koordirigenten een programma vol inspiratie en nieuwe ideeën. Soms gerelateerd aan de huidige tijd waarin ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen plaatsvinden. En soms gewoon ‘ouderwets’ gericht op je vak als dirigent.  

 

De Summer School gaat verder dan alleen uitwisseling. Je er leert je nieuwe vaardigheden en werkwijzen, gericht op de praktijk. Docenten en deelnemers werken in een aantal ateliers met elkaar aan nieuwe methoden en technieken. Er is dan ook veel ruimte voor eigen inbreng en gesprek. Geen betere periode om dat te doen dan in de zomer(vakantie)!

Over het programma

De Summer School biedt je alles om je goed voor te bereiden op de tijd na de zomer: of dat nu online, live of een combinatie van beiden is. 

 

Het programma richt zich op die muzikale inhoud die zich uitstekend in een online-omgeving laat overdragen.  En die je als dirigent op elk moment nodig hebt of kunt gebruiken: aanstekelijke, actieve, interessante maar ook heel praktische onderdelen. 

 

Het programma biedt éénmalige workshops en meerdaagse ateliers. Voor de meeste ateliers geldt dat je ook maar aan een beperkt deel kunt meedoen. Dat zie je vanzelf in het programma. En mocht je een keer moeten missen: geen nood! Van elke sessie wordt een opname gemaakt en direct verspreid onder de deelnemers.

 

Naast de workshops voor groepen zijn er ook individuele lessen dirigeertechniek: juist in de online situatie kun je uitstekend en heel precies aan je eigen dirigeerbeweging werken!

 

Maar misschien wil je ook met een ander onderwerp individueel online aan de slag? Dat kan natuurlijk! Mail je vraag en eventueel al het gewenste lesmoment naar summerschool@dirigentenwerkplaats.nl, dan gaan we op zoek naar de beste docent voor je!        

 

De docenten van de Summer School hebben veel expertise en ervaring en werken soepel in een online-leeromgeving. Bij hen ben je in goede handen!  

praktisch

Je kunt de Summer School vanaf elke (vakantie)plek online mee maken. Eind augustus hopen we met enkele live-activiteiten in Utrecht de Summerschool af te sluiten. Het team van de Dirigentenwerkplaats Utrecht draagt graag bij aan een geïnspireerde start van het nieuwe seizoen in september. 

 

Het programma van de Summer School 2020 wordt in juli verder aangevuld met nieuwe online activiteiten toegevoegd - blijf op de hoogte via onze Facebook pagina voor het laatste nieuws.

 

Let op: anders dan je misschien van ons gewend bent, krijg je geen factuur maar koop je direct een ticket voor deelname aan de Summer School via onze ticketshop. Wel zo makkelijk en ook prima te gebruiken voor je administratie. 

Kijk hier voor algemene info en voorwaarden.

De Summer School van de Dirigenten Werkplaats Utrecht wordt georganiseerd in samenwerking met ZIMIHC. 

 

ZIMIHC organiseert in 2022 samen met de European Choral Association - Europa Cantat het Utrecht Zingt festival Leading Voices. Een festival voor dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten, artistiek leiders en koor managers waarin de toekomst van het samen zingen centraal staat, zowel artistiek als maatschappelijk. 

 

De Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door K.F. Heinfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Utrecht, ZIMIHC's programma Utrecht Zingt en Koornetwerk Nederland.