doen en laten

Docent

Fokko Oldenhuis

 

Datum & tijd

Vrijdag 21 aug, 10.00-11.15

Woensdag 26 aug, 10.00-11.15

Zaterdag 29 aug, 13.00-18.00


Kosten (excl. servicekosten)
€ 95,- Atelier (3 delen)

€ 25,- (per deel, alleen voor deel 1 en 2)

€ 0,- (toehoorder deel 3)

 

 


over dit atelier

In het atelier Doen en Laten ligt de focus op een efficiënte repetitietechniek. Hoe bereid je een repetitie voor en hoe realiseer je dat tijdens je repetitie?

Hoe maak je een realistische planning, Welke haalbare en meetbare doelstellingen stel je, en hoe plan je dat? Hoe communiceer je dit zo dat je koorleden zich mede eigenaar voelen van het proces en het resultaat? Een dirigent is een musicus, maar hoort het liefst ook over pedagogische en managementvaardigheden te beschikken.

Het repertoire dat in het atelier aan de orde komt

- H. Koessler, Traurig’ Scheiden

- H.L.Hassler, Tanzen und springen

- E. Grieg, Ave Maris Stella

- E. Rautavaara, El grito

- T. de Leeuw, Kyrie uit Missa Brevis

 

De inhoud van de drie delen

deel 1 - Partituur studie en - analyse

deel 2 - Repetitie voorbereiding

deel 3 - Live repetitie met practicum koor

 

praktisch

- Het atelier bestaat uit 3 delen die ook los te volgen zijn.
- Deel 1 en 2 hebben minimaal 15 en maximaal 25 deelnemers.
- Aan deel 3 kunnen maximaal 8 deelnemers deelnemen. Wil je dat, koop dan een ticket voor het hele atelier. 
- Voor deel 3 zijn ook kaarten verkrijgbaar voor toehoorders, deze zijn gratis.
- Op de dag van het atelier ontvang je tussen 9.30 - 10.00 uur een link om deel te kunnen nemen. Vanaf 9.45 uur kun je met de link inloggen. Het atelier wordt gegeven via ZOOM. Het emailadres waar de link naar toe gaat is hetzelfde als waar je je ticket op ontvangt. 

- Deel 3 vindt live plaats in Utrecht, Domplein 4 en betekent ook live zingen. Dat doen we alleen met inachtneming van het protocol dat door Koornetwerk Nederland is opgesteld. 

- Het atelier wordt opgenomen, alle deelnemers ontvangen direct na afloop een video (ook als je niet aanwezig kon zijn). 

- Annulering door DWU uiterlijk 48 uur van te voren en met teruggave van ticketkosten. Eenmaal bevestigde afspraken kunnen niet door de koper geannuleerd worden.

 

Over Fokko oldenhuis

Fokko Oldenhuis is dirigent van diverse koren en tevens docent en cursusleider aan de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus bij de HKU. Samen met Hans Noijens schreef hij het boekje Doen en Laten – Repetitietechniek.

 

De Summer School van de Dirigenten Werkplaats Utrecht wordt georganiseerd in samenwerking met ZIMIHC. 

 

ZIMIHC organiseert in 2022 samen met de European Choral Association - Europa Cantat het Utrecht Zingt festival Leading Voices. Een festival voor dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten, artistiek leiders en koor managers waarin de toekomst van het samen zingen centraal staat, zowel artistiek als maatschappelijk. 

 

De Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door K.F. Heinfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Utrecht, ZIMIHC's programma Utrecht Zingt en Koornetwerk Nederland.