Zang en bodypercussie: hoe het hele lijf grooved

Docent

Merel Martens

 

Datum & tijden

Dinsdag 4 aug, (vervalt)

Vrij 7 aug, (vervalt)

Dinsdag 11 aug, (vervalt)

Vrij 14 aug, (vervalt)


Kosten (excl. servicekosten)

€ 95,-  atelier (4 delen)


over Dit atelier

In dit atelier van vier dagen werk je samen met Merel aan een arrangement voor bodyrhyhtm en a cappella zang. Het hele lichaam maakt muziek! We trainen ritme en door bodyrythm en stem te combineren ontstaat er een totaalervaring. Na de vier sessies wordt er een virtual choir video gemaakt die we in première laten gaan op een speciale gelegenheid! 

 

In dit atelier leer je hoe bodyrhythm en zang elkaar versterken en ondersteunen. 

 

Het atelier heeft een bonus!

Op zaterdagavond 15 augustus ben je te gast bij het Vocal Leadership Summer Festival! Je verzorgt dan samen met je medecursisten onder leiding van Merel een optreden, première van de virtual choir video, om te laten zien waar je met elkaar aan gewerkt hebt. 

Dit festival vindt online plaats van 14 tot en met 18 augustus. Een 4 daags festival waar het hele team van de opleiding Vocal Leadership korte workshops geeft om te inspireren om samen te zingen via ZOOM. 

Deel 1
Na een fysieke en vocale warming up, maken we kennis met het arrangement dat de hoofdfocus zal hebben voor dit atelier. We zetten de eerste stappen. Er zijn simpele en meer complexe ritmes en zanglijnen te verdelen. Welke passen bij jou?

Deel 2
Het is nu tijd om de zang en bodyrhythm lijnen van sessie één te gaan combineren. Voel de klik! Ja? Dan gaan we door met ‘nieuwe nootjes’. 

Deel 3
Vandaag nemen we de laatste passages door van het arrangement en de bodyrhythm lijnen. Hierna is het tijd om uit het hoofd te gaan zingen! Het plan voor de video wordt gepresenteerd. 

Deel 4
Hoe neem je jezelf eigenlijk op? Welke uitdagingen kom je daarbij tegen? We zetten de puntjes op de i, nemen de laatste vragen door en bereiden ons voor op ons ‘optreden’. Ben je er klaar voor? 

 

Vocal Leadership Summer Festival
Dit festival vindt online plaats van 14 tot en met 18 augustus. Een 4 daags festival waar het hele team van de opleiding Vocal Leadership korte workshops geeft om je te inspireren om samen te zingen via ZOOM. 

 

praktisch

- Dit atelier is alleen als geheel te volgen.
- Op de dag van het atelier ontvang je tussen 9.30 - 10.00 uur een link om deel te kunnen nemen. Vanaf 9.45 uur kun je met de link inloggen. Het atelier wordt gegeven via ZOOM, muv deel 4. Het emailadres waar de link naar toe gaat is hetzelfde als waar je je ticket op ontvangt. 

- Het atelier wordt opgenomen, alle deelnemers ontvangen direct na afloop een video (ook als je niet aanwezig kon zijn). 

- Minimaal 8 deelnemers, maximaal 25.
- Annulering door DWU uiterlijk 48 uur van te voren en met teruggave van ticketkosten. Eenmaal bevestigde afspraken kunnen niet door de koper geannuleerd worden.

 

over Merel martens

Als dochter van een hoboïst en een violiste, raakt Merel in haar jeugd al in de ban van de muziek. Al sinds haar 18e timmert ze aan de weg als leergierige dirigente en arrangeur met een focus op lichte muziek. Haar masterstudie aan The Royal Academy of Music te Denemarken bij Jim Daus Hjernøe en Jesper Holm inspireerde haar tot het opzetten van een opleiding 'Vocal Leadership' op het conservatorium van Rotterdam. Merel is artistiek leider van MAZE Voices, in 2018 ‘Koor van het jaar’. Merel ontving tevens de titel ‘Dirigent van het jaar’ tijdens de finale van het Nederlands Koor Festival. Merel is ook zeer actief tijdens workshops, seminars en coachings in binnen- en buitenland. 


De Summer School van de Dirigenten Werkplaats Utrecht wordt georganiseerd in samenwerking met ZIMIHC. 

 

ZIMIHC organiseert in 2022 samen met de European Choral Association - Europa Cantat het Utrecht Zingt festival Leading Voices. Een festival voor dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten, artistiek leiders en koor managers waarin de toekomst van het samen zingen centraal staat, zowel artistiek als maatschappelijk. 

 

De Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door K.F. Heinfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Utrecht, ZIMIHC's programma Utrecht Zingt en Koornetwerk Nederland.