Individuele lessen dirigeertechniek

Docent

Annemiek van der Ven

 

Datum & tijd

Maandag 3 aug, (vervalt)

Dinsdag 4 aug, (vervalt)

Woensdag 5 aug, (vervalt)

Maandag 10 aug, (vervalt)

Dinsdag 11 aug, 14.00-17.00

Woensdag 12 aug, 20.00-22.00

Maandag 17 aug, 10.00-13.00

Dinsdag 18 aug, 14.00-17.00

Woensdag 19 aug, 20.00-22.00


Kosten (excl. servicekosten)
 € 35,- (45 minuten)

 


over dit individueel aanbod

Annemiek van der Ven werkt  in de dirigeertechniek altijd vanuit de ademstroom. Alle slag schema's, inzetten, afslagen, etc. kun je oefenen vanuit de adem van een lied. Dit geldt voor de rechterhand en zeker ook voor de linkerhand. Vanuit het zingen van makkelijke volksliedjes en daarna ook moeilijker koor-repertoire uit zich de vorm van het lied, de beweging, de lijnen, de pauzes, etc. Als je je adem volgt in je handen, ben je eigenlijk al aan het dirigeren. Dit is wat haar betreft dus de basis van de techniek!

 

praktisch

- De lessen duren 45 minuten.
- De lessen zijn voor beginners en gevorderden.

- Je koopt een ticket voor een tijdsblok (bijvoorbeeld tussen 10.00-13.00 uur) en ontvangt op de dag zelf een bericht wanneer je precies aan de beurt bent met een link om deel te nemen.
- De les wordt gegeven via ZOOM. Het emailadres waar de link naar toe gaat is hetzelfde als waar je je ticket op ontvangt. 

- Het atelier wordt opgenomen, alle deelnemers ontvangen direct na afloop een video (ook als je niet aanwezig kon zijn). 

- Annulering door DWU uiterlijk 48 uur van te voren en met teruggave van ticketkosten. Eenmaal bevestigde afspraken kunnen niet door de koper geannuleerd worden.

 

Over annemiek van der ven

Annemiek van der Ven is één van de vaste docenten van de Dirigentenwerkplaats Utrecht. Als dirigent heeft ze tijdens haar studietijd voor veel koren gestaan met allerlei verschillende muziekstijlen en genres op het repertoire. Momenteel werkt ze als dirigent bij het Studentenkoor van de Vrije Universiteit in Amsterdam (het VUkoor) en is ze sinds januari 2018 dirigent van ‘The Gents’. Annemiek zong zelf 14 jaar bij het a capella ensemble Wishful Singing.Fokko Oldenhuis is dirigent van diverse koren en tevens docent en cursusleider aan de Applicatieopleiding Koordirectie en de Kurt Thomas Cursus bij de HKU. Samen met Hans Noijens schreef hij het boekje Doen en Laten – Repetitietechniek.

 

De Summer School van de Dirigenten Werkplaats Utrecht wordt georganiseerd in samenwerking met ZIMIHC. 

 

ZIMIHC organiseert in 2022 samen met de European Choral Association - Europa Cantat het Utrecht Zingt festival Leading Voices. Een festival voor dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten, artistiek leiders en koor managers waarin de toekomst van het samen zingen centraal staat, zowel artistiek als maatschappelijk. 

De Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door K.F. Heinfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Utrecht, ZIMIHC's programma Utrecht Zingt en Koornetwerk Nederland.