Vocal games – ontdek nieuwe spelvormen voor je repetities

Docent

Merel Martens

 

Datum & tijden 

Dinsdag 18 aug, 10.00-11.30  

Vrijdag 21 aug, vervalt


Kosten (excl. servicekosten)

€ 25,-  (per keer)


over Deze workshop

Als we zingen, willen we plezier hebben. Dus waarom niet je muzikaliteit verbeteren terwijl je lol maakt?

In deze workshop geeft Merel je diverse spelvormen om het ijs te breken, om je intonatie te verbeteren, aan frasering te werken en om je groove nog swingender te maken. Allemaal zaken die je daarna direct kunt inzetten tijdens je koorrepetitie.  

 

praktisch

- Op de dag van de workshop ontvang je tussen 9.30 - 10.00 uur of tussen 13.30 - 14.00 uur een link om deel te kunnen nemen. Vanaf 9.45 uur of 13.45 uur kun je met de link inloggen. De workshop wordt gegeven via ZOOM. Het emailadres waar de link naar toe gaat is hetzelfde als waar je je ticket op ontvangt. 

- De workshop wordt opgenomen, alle deelnemers ontvangen direct na afloop een video (ook als je niet aanwezig kon zijn). 

- Minimaal 8 deelnemers, maximaal 25.
- Annulering door DWU uiterlijk 48 uur van te voren en met teruggave van ticketkosten. Eenmaal bevestigde afspraken kunnen niet door de koper geannuleerd worden.
 

over Merel martens

Als dochter van een hoboïst en een violiste, raakt Merel in haar jeugd al in de ban van de muziek. Al sinds haar 18e timmert ze aan de weg als leergierige dirigente en arrangeur met een focus op lichte muziek. Haar masterstudie aan The Royal Academy of Music te Denemarken bij Jim Daus Hjernøe en Jesper Holm inspireerde haar tot het opzetten van een opleiding 'Vocal Leadership' op het conservatorium van Rotterdam. Merel is artistiek leider van MAZE Voices, in 2018 ‘Koor van het jaar’. Merel ontving tevens de titel ‘Dirigent van het jaar’ tijdens de finale van het Nederlands Koor Festival. Merel is ook zeer actief tijdens workshops, seminars en coachings in binnen- en buitenland. 


De Summer School van de Dirigenten Werkplaats Utrecht wordt georganiseerd in samenwerking met ZIMIHC. 

 

ZIMIHC organiseert in 2022 samen met de European Choral Association - Europa Cantat het Utrecht Zingt festival Leading Voices. Een festival voor dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten, artistiek leiders en koor managers waarin de toekomst van het samen zingen centraal staat, zowel artistiek als maatschappelijk. 

 

De Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door K.F. Heinfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Utrecht, ZIMIHC's programma Utrecht Zingt en Koornetwerk Nederland.