inspirerend en effectief inzingen

Docent

Ruben Smits

 

Datum & tijd

Maandag 24 aug 19.30-20.45

Zaterdag 29 aug (vervalt)

 

Kosten (excl. servicekosten)

€ 25,- (per keer)


over deze workshop

Zit je een beetje vast in dezelfde inzingroutine en ben je op zoek naar nieuwe inspiratie voor de warming-up van je koor? In deze workshop leer je wat belangrijk is tijdens het inzingen en hoe je het begin van de repetitie leuk, afwisselend en bovendien nuttig kunt maken. 

 

De workshop is geschikt voor alle genres.

 

Onderwerpen

- de vier onderdelen van een goed inzingprogramma: lichaam, stem, groepsvorming en muzikaliteit (incl. free play)

- opbouw maken over meerdere weken (how to leave them hungry)

- inzingoefeningen maken op basis van moeilijke plekken in het repertoire (zodat instuderen makkelijker wordt)

 

praktisch

- Deze workshop wordt 2 keer aangeboden.
- Op de dag van de workshop ontvang je tussen 19.00-19.30 uur of tussen 10.00 - 10.30 een link om deel te kunnen nemen. Vanaf 19.15 uur of 10.15 uur kun je met de link inloggen. De workshop wordt gegeven via ZOOM.

Het emailadres waar de link naar toe gaat is hetzelfde als waar je je ticket op ontvangt. 

- De workshop wordt opgenomen, alle deelnemers ontvangen direct na afloop een video (ook als je niet aanwezig kon zijn). 

- Minimaal 8 deelnemers, maximaal 25.
- Annulering door DWU uiterlijk 48 uur van te voren en met teruggave van ticketkosten. Eenmaal bevestigde afspraken kunnen niet door de koper geannuleerd worden.
 

Over Ruben Smits

Ruben is docent bij de Dirigentenwerkplaats Utrecht en hij organiseert in samenwerking met Tijs Krammer de Ward Swingle Cursus voor koordirigenten in de lichte muziek. Hij is dirigent en artistiek leider van Studio Voices (Utrecht) en VIVID (Zwolle). 

 

De Summer School van de Dirigenten Werkplaats Utrecht wordt georganiseerd in samenwerking met ZIMIHC. 

 

ZIMIHC organiseert in 2022 samen met de European Choral Association - Europa Cantat het Utrecht Zingt festival Leading Voices. Een festival voor dirigenten, vocal leaders, componisten, muziekdocenten, artistiek leiders en koor managers waarin de toekomst van het samen zingen centraal staat, zowel artistiek als maatschappelijk. 

 

De Summer School wordt mede mogelijk gemaakt door K.F. Heinfonds, Fonds voor Cultuurparticipatie, de gemeente Utrecht, ZIMIHC's programma Utrecht Zingt en Koornetwerk Nederland.